Alt üst diş kavislerinin anormallikleri olan kişilere
Dengesiz yüz ve çene yapısı olan kişilere
Çiğneme ve konuşma fonksiyonlarının bozukluğu olanlara
Diş kayıpları ve kırılmaları olanlara
Çapraşık, yanlış yerde konumlanmış dişleri olanlara
Metal diş teli tedavisinde ilk muayenede kişinin ortodontik bozuklukları tespit edilir ve kişinin iç ağız yapısına göre metal tel tasarımı yapılır. Çapraşık ve deforme dişleri düzeltmek için dişlerin ön kısmına tasarımı tamamlanan metal tellerin takılmasıyla tedavi süreci başlar. Devam eden süreçte ise düzenli kontroller ile kişinin dişlerinin gelişimi takip edilerek, tellerin bakımı yapılır.
Hızlı şekilde sonuca ulaşmanızı sağlar
Her yaş grubuna rahatlıkla uygulanabilir
Kişilerde alerjik reaksiyona neden olmamaktadır
Darbelere ve sert yiyeceklere en dayanıklı olan tellerdir
Tedavi sürecini en iyi şekilde gözlemleyebilme şansı doğmaktadır
Ekonomiktir ve en çok önerilen tellerdir.
Metal diş teli tedavisinin en büyük dezavantajı dikkat çeken bir görünüme sahip olmasıdır. Aynı zamanda tedavi sonuna kadar çıkarılamaması, 1 - 2 sene süresince ağızda kalması nedeniyle de sıkıntılı durumlara neden olabilir. Sert ve katı yiyecek tüketilmesini sınırlaması, asitli ve yapışkan yiyeceklerden uzak durmayı gerektirir.
Metal diş teli tedavisi, en hızlı sonuç veren yöntem olduğu için hekimler ve hastalar tarafından daha çok tercih edilir. Süre tedavi programına göre kişiden kişiye değişmekle birlikte yaklaşık 1 – 2 senede istenilen görüntüye ulaşılır.
Metal tel diş telleri takıldığında ilk haftalarda ağrı veya hafif sızı hissedilebilir. Bu süre sonra ağzınız ve dişleriniz tellere adapte olacağı için herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmazsınız. Ayrıca dişlerinizin yerleri değişmeye başladığında bazı besinleri tüketirken dişlerin hassaslaşması ortaya çıkabilir. Ancak durum geçicidir.