İmplant Uygulamaları

Neden bu kadar çok yetişkinin bir veya daha fazla eksik dişi değiştirmek için diş implantlara döndüğünü merak ediyor musunuz? Bu küçük metal direk, çene kemiğine oturur ve diş kökleri gibi işlev görür, gülüşünüz için uzun vadede özel avantajlar sunabilir.

Diş çürükleri, diş eti hastalıkları, kazalar ya da benzeri sebeplerle bir ya da birden fazla dişini kaybetmiş ya da doğuştan eksik dişi bulunan hastalarda, eksik dişin görevini yerine getirmesi amacıyla uygulanan diş köküne implant denir. Doğal dişlerin görünümüne en yakın estetik görüntüyü sağlayan implant dişler, kaybettiğimiz doğal dişlerimizin görevlerini en iyi şekilde yerine getirirler ve diş kaybı için en iyi çözümü sunar. 

Denizli İmplant Diş Hekimi

Birçok hastaya gerekli tetkiklerin ardından yapılan bir tedavi yöntemidir. Önceden kurtulamamış, kaybedilmiş dişlerden dolayı meydana gelen boşluklara veya enfeksiyon bulunmayan diş çekimi sonrasında yuvaya yerleştirilen vidadır. Denizli'de İmplant uygulamaları diş eksiklerinin tedavilerinde en bilindik modern bir tedavi yöntemlerini uygulayan diş hekimi Tülya Akkol'dur.  Aynı zamanda estetik açıdan olumsuz etkilenen ve çiğneme fonksiyonlarını yerine getiremeyen dişlere uygulanan bir tedavidir. İmplant uygulamaları kısa süren ve en bilindik bir tedavi yöntemidir.

İmplant Nedir ?

Birçok kişi dişlerden yana sıkıntılar yaşar. Kimi kendi kendine çözüm üretip ağrıyı hafifletsede, kimisi de mutlaka bir diş hekimine başvurur. Eksik dişleri bulunan kişilerde tedavi amaçlı kullanılan aynı zamanda çene kemiğinin içine yerleştirilen vidalara implant uygulaması denir. Yerleştirilen bu titanyumdan elde edilen vidaların üstüne birde diş protezi yerleştirilir. Diğer tedavi yöntemlerine nazaran, implant uygulaması yanındaki dişlere zarar vermez. Diş kök görevini yerine getiren implant, yemek yemenizde ve konuşmanızda sıkıntı yaşamadan doğal diş gibi rahat olmanızı sağlar. Kısaca implant uygulaması nedir sorusuna şunları söylemek doğru olacaktır; pro ve tezlere destek için, çene kemiğine yerleştirilen diş kökleridir. Çiğneme fonksiyonunu, uzun ömürlü ve yaşam boyu kullanmasını sağlar.

İmplant Hakkında Merak Ettikleriniz 

1.Soru: İmplant Uygulaması Süresi Ne Kadardır ?

Tek bir implant uygulamasının süresi yaklaşık 10-15 dakikadır. Hasta bu uygulama esnasında anesteziden dolayı ağrı duymaz. Uyuşukluk süresi 2-3 saat arasında geçmektedir. İmplant uygulamasından sonra ilk üç gün ağrı kesici kullanmakta fayda görülmektedir. 3 - 6 ay içerisinde implant kemiğe kaynar.

2.Soru: İmplant Uygulaması Kimlere Uygulanır ?

İmplant uygulaması diş eksikliklerinde meydana gelen, çiğneme fonksiyonlarını düzeltmek amaçlı kullanılan bir tedavi yöntemidir. Çene ve yüz gelişimi yerleşmiş 18 yaş üzeri bireylere uygulanmaktadır. Tedavi sürecinden önce röntgen çekilerek, çene yapısının implanta uygunluğu tespit edilmektedir. Kemik erimesi olan kişiler, hastalıklarına uygun tedaviler gördükten sonra implant uygulaması görebilir.

3.Soru: İmplant Uygulaması Ücreti Nedir ?

İmplant uygulamalarının taban fiyatları seçilen klinikler tarafından baz alınır. İmplant tedavisi seçilen hekime ve kliniklere göre değişkenlik göstermektedir.
  • Hastanın kaç adet implant uygulaması yaptığına bağlı,
  • Kullanılacak implantın markasına göre,
  • Tedaviyi gerçekleştirecek hekimin tecrübesine göre, implant tedavi ücretleri değişkenlik göstermektedir

4.Soru: Hangi Durumlarda İmplant Uygulaması Yapılır ?

 Diş eksikliğinden dolayı, çiğneme fonksiyonları yerine getiremez bu yüzden implant uygulaması hastaya yapılır. Bununla beraber estetik açıdan kişi olumsuz etkilendiğinden dolayı da yaptırabilir. Diş eksikliği ağzın açılıp kapanmasını farklı etkiler ve çene ekleminde ciddi problemlere yol açar.

5.Soru: İmplant Uygulaması Kimlere Uygulanmaz ?

  • Kemik büyümesini ve gelişimini tamamlamamış genç bireyler implant uygulaması yaptıramaz.
  • Hastanın aşırı sigara kullanma alışkanlığından dolayı, implantın kötü etkilenmesine sebebiyet verir. Bu yüzden sigara kullanan hastalara implant uygulanmaz.
  • Yüksek tansiyon, diyabet, hemofili gibi birçok sistemik hastalıkları olan kişiler doktorlarına başvurarak, gerekli tetkiklerinden ardından yapılır.

Son Güncelleme : 12/09/2024