All On Four

All On Four tekniği sayesinde her bir çeneye sadece 4 implantın yerleştirilmesi ile tamamen dişsiz olan hastaların yeni dişlerine kavuşmaları sağlanmaktadır. All on four diş tedavisi, implant yaptırmak isteyen ancak gerekli kemik yapısına sahip olmayan hastalar için de hızlı, güvenilir ve doğal görünüm kazandıran bir yöntemdir.

All On Four işleminin uzun dönemli takiplerinde yüksek başarı oranına sahip bir tedavi yöntemi olduğunu göstermektedir. İlk muayene ile kişinin ağız yapısına uygun implant dişler tasarlanır. Tamamen lokal anestezi altında yapıldığı için ameliyat korkusu olan hastalar için dahi herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Tedavi sonrası düzenli kontrollere katılan hastalar, dişlerini yıllarca sorunsuz şekilde kullanırlar. Tedavi sonrası ağız hijyeni için doktorunuzdan bilgi istemeyi unutmayın!

Doğal Görünüm
Minimum Ağrı
Hızlı Sonuç

All On Four

  • Çene kemiği yüksekliğinin ve genişliğinin uygun olduğu kişilere
  • Çeşitli nedenlerle dişlerini kaybetmiş kişilere
  • Genel sağlık durumu iyi olan kişilere
  • Kontrol altında olmayan önemli bir sistemik hastalığı olmayanlara
  • Radyoterapi veya yakın dönemde kemoterapi almayanlara
  • Yeterli kemik yapısı bulunan dişsiz hastalara uygulanabilir.
İlk muayene ile kişinin diş kayıplarının ve diş şeklinin belirlenir ve ağız yapısına uygun implant dişler tasarlanır.
All On Four tedavisi için ilk olarak hastalara detaylı bir klinik ve radyolojik muayene yapılması gerekmektedir. All On Four implant tekniği bilgisayar tabanlı tasarımlar ile hastaya uygun dişlerin oluşturulması ile devam eder. Cerrahi ve diş protezi işlemleri olarak iki aşamadan oluşan all on 4 implant, tedavi günü hastaya planlamaya uygun şekilde 4 adet dental implantın yerleştirilmesiyle sürer. Dental implantlar yerleştirildikten sonra aynı gün gün geçici diş protezi, dental implantların üstüne sabitlenir. 3 ay sonra ise hastaya daimi diş protezleri yapılır. Bu teknik çene kemiklerini sağlıklı tutarak daha fazla kemik erimesini engeller. Tamamen dişsiz olan hastalar için sadece 4 adet implantla kalıcı çözüm sağlanır.
Her cerrahi operasyon sonrasında olduğu gibi All-on-4 cerrahisi sonrası da bir miktar ağrı ve şişlik görülebilmektedir. Fakat All-on-four yönteminin göreceli basit ve kısa süreli olmasından dolayı hastanın kolaylıkla atlatabileceği bir süreçtir. Oluşabilecek bu şikayetler, hekimin tavsiyesine uygun olarak kullanılacak ilaçlarla ve uyulması gereken kurallar sayesinde kontrol edilebilir.
İşlem sonrası implantların üzerine uygulanan geçici diş protez hemen kullanılabilir. Fakat implantlar ile kemik henüz tam kaynaşmadığı için ilk 3 aylık süreçte hekim tavsiyesine uygun olarak beslenmek gerekir. Hastalar, 3 ay sonunda yapılacak sabit ve kalıcı dişleri kullanarak günlük hayatta rahat bir şekilde beslenebilirler.
All on four tedavisi uygulanan kişilerin verilen ilaçları düzenli kullanmaları ve ilk günlerde sıcak -soğuk yiyecek tüketmemeye dikkat etmeleri gerekir. All on four ile yapılan dental implant hastalarının geçici protez dönemlerinde hiçbir koşulda sert besinler yememeleri gerekmektedir. Ağız hijyeni de doktor önerisiyle sağlanmalıdır.
Araştırmalar ve uzman görüşlerine göre, All On Four işleminin uzun dönemli takiplerinde yüksek başarı oranına sahip bir tedavi yöntemi olduğunu göstermektedir. Tedavi sonrası düzenli kontrollere katılan hastalar, dişlerini yıllarca sorunsuz şekilde kullanırlar.
Yapılan çalışmalar, bu işlemin uzun dönemli takiplerinde yüksek başarı oranına sahip bir tedavi yöntemi olduğunu göstermektedir. Tedavi on yılı aşkın bir süredir başarıyla uygulanmakta ve kendini dünya çapında ispatlamaktadır. Sigara kullanımı, aşırı alkol alımı, kontrol altında olmayan sistemik hastalıklar, işlem sonrası hekiminizin tavsiyesine uymamak başarı şansını diğer tüm cerrahi işlemlerde olduğu gibi düşürebilmektedir. Bu durumlar hasta ve hekimin muayene esnasındaki konuşmalarıyla tespit edilip çözüme kavuşturulabilir.
Bu tedavi, dental implant ameliyatına engel teşkil edecek herhangi bir sistemik hastalığı (osteoporoz, kontrol altında olmayan diyabet-hipertansiyon, solunum hastalıkları, kanama bozuklukları vs.) bulunmayan ve yeterli kemik hacmine sahip hiç dişi olmayan hastalara uygulanabilir.
Son Güncelleme : 12/09/2024